Pirovac je oduvijek, pa i danas, i gospodarstveno i turistički i ekološki okrenut svojoj najvećoj prirodnoj vrijednosti – Pirovačkom zaljevu, tom prirodnom fenomenu, 10 km usječenom u kamen, obgrljenom mediteranskim raslinjem zanosna mirisa koje se miješa s iskonskim morskim mirisima, s umilnom morskom strujom zahvaljujući kojoj je more u tom zaljevu toplije tijekom ljeta 3-4° iznad prosječne topline Jadranskog mora u to godišnje doba.

Pirovački zaljev obiluje prekrasnim uvalama i plažama. Plaža Lolić, glavna plaža, višegodišnji je nositelj plave zastave, međunarodnog priznanja čistoće. Plaža je šljunčana, dostupna pješačkom zonom sa zabranom prometa tijekom cijele godine. Posebno je pogodna za malu djecu i prilagođena za hendikepirane osobe. Opremljena je tuševima, kabinama za presvlačenje, suvremeno opremljenim WC-ima te dodatnim sadržajima poput ugostiteljskih objekata, sportskih sadržaja i opreme za plažu. Apartmani Julijana nalaze se 200 metara od plaže Lolić, na manje od 2 minute hoda.

Osim plaže Lolić, tu je i plaža Starine, te plaža hotela Miran.
Južni krak Pirovačkog zaljeva Makirina prirodno je kupalište s ljekovitim peloidom. Sastavom, kvalitetom i količinom taj lokalitet ljekovitog mulja nadmašuje sve poznate lokalitete u Hrvatskoj. Njegova medicinska primjena pretpostavka je pravog turističkog buma. Riječ je o peloidnom lokalitetu zapremine 414.800 metara kubnih.