Jezera su smještena na jugoistočnoj strani otoka Murtera. Jezera su uvučena u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima. Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova.

Jezera kao big game fishing destinacija su poznata u čitavoj Europi pa čak i u svijetu. Tu se nalaze najbogatija ribolovna područja (otok Blitvenica, Žirje i Kornati) koja obiluju razonolikim ribljim vrstama. U Jezerima se nalazi ŠRD Punta Rata, što ga čini jedinstvenim i jedinim centrom takvoga sporta na ovim prostorima, koji redovito organizira internacionalna big game fishing takmičenja na kojim prisustvuju brodovi i posade iz cijelog svijeta, što daje Jezerima veliku turističku promidžbu dok Vama potvrđuje da nećete pogriješiti u odabiru lokacije za veliku big game fishing avanturu.

Jadransko more izuzetno je naklonjeno big game ribolovu, ogranak je sredozemnog mora koje odvaja apeninski poluotok od balkanskog poluotoka, te apeninskog gorja od dinarskog gorja. Površina mu iznosi 138595 km.2, duljina 738 km., prosječna širina 159,3 km., prosječna dubina 173 m. Hrvatska obala Jadranskog mora se smatra najčišćim morem u Europi. Ime Jadranskog mora (lat. mare hadriaticum) postoji još od antičkih vremena. Mediteranska klima s vrućim i suhim ljetima, te blagim i vlažnim zimama. Prosječna temperatura u primorju je zimi od 5 – 10 º C, a ljeti od 26- 30 º C.; dok temperatura mora u kolovozu iznosi oko 25º C.

Pogledajte web stranicu offshore sportskog ribolova Jezera: www.predator-game-fishing.com

Image copyright: esys.org